Wilhelmsberg

Wilhelmsberg
Wilhelmsberg

Wilhelmsbergs kurs- och lägergård ligger naturskönt på vackra Norderön, mitt i Storsjön, med underbar utsikt över sjön, Åreskutan och Oviksfjällen. Fina naturstigar i skogsmiljö och närhet till stranden med möjlighet till vandringar, bad och kanoting.

Gården som är öppen året om har flera byggnader. Kan ta emot 36 övernattande gäster vintertid och 50 på sommaren. Även tält- och husvagnsplatser. Wilhelmsberg ligger 20 km utanför Östersund och ca 40 km från Oviksfjällen med flera skidanläggningar.

LÄGE:

Wilhelmsberg ligger mitt i Jämtland och Storsjön, på vackra Norderön. Nära till skog och strand. Från gården har man vacker vy över storsjön och fjällen.

UPPLEVELSER:

Wilhelmsberg ligger naturskönt med närhet till skog och strand. Fina vandringsområden och möjlighet till bad. Gården har en bra fotbollsplan och ett par fina grillplatser. På Norderön finns också Tivars gård som har restaurang, catering och egen tillverkning av ost. Hos Tivars finns sommartid möjlighet att hyra kanoter och trampbåtar. Norderöns medeltida kyrka är från1100-talet och sägs vara Jämtlands äldsta. På ön finns också golfbana med nio hål och två olika utslagsplatser. Närliggande öar erbjuder naturreservat med fina vandringsstigar, sandstränder för bad, Verköns slott m.m. Med bil tar du dig också snabbt upp till Oviksfjällen som erbjuder fina vandringsleder och vintertid flera skidanläggningar för utförsåkning och även spårområden för längdåkning.
Bilagor:
Ladda ner den här filen (wilhelmsberg.pdf)Wilhelmsberg Kurs & Lägergård[ ]8742 kB

ADRESS

Wilhelmsberg kurs- och lägergård 
Norderön 725
832 93 Frösön 

Tel +46 (0)76-814 20 25

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 
www.wilhelmsberg.org

VÄGBESKRIVNING

Wilhelmsberg ligger på Norderön, ca 30 min från Östersund. För att ta sig till ön åker man en kort färjetur som ger en vacker vy över Storsjön och fjällvärlden. Isöfärjan avgår från Östersundssidan till Norderön varje hel & halvtimme, färden tar ca 7-8 min. Från den västra sidan av Storsjön går Håkanstafärjan till Norderön. Även den avgår varje hel & halvtimme, dock ej kl.19.00 (middagsuppehåll), färden tar ca 10 min. Färjorna till Norderön är avgiftsfria. För mer information om vägfärjorna, se Trafikverkets hemsida

ÖPPETTID

Helår

Sök din anläggning här!

Anläggningstyp
Omgivning
Utrustning

Translate