klinta logga-2012
KlintagårdenNaturskön familjecamping med vindskyddade platser vid en av Ölands finaste badstränder, Köpingebukten. Handikappvänlig brygga, promenadväg utmed havet, hundbad i närområdet.
På gården finns stugor, pensionatsrum och vandrarhem. Lekplats, glassbar, café och restaurang. I restaurangen serveras dagens rätt, under högsäsong.
Sommarprogram med gudstjänster, kvällsandakter, konserter, föreläsningar och barnaktiviteter erbjuds också. Klintagården är även en plats för läger, högtider och större grupper.

ANLÄGGNINGEN:

På Klintagården finns ca 200 bäddar i pensionatsrum, vandrarhem och stugor. Allt från enkelrum och dubbelrum till flerbäddsrum i vandrarhem och stugor. Flera dubbelrum i pensionatet har dusch och toalett på rummet. Några stugor har Trinettkök andra köksdel för självhushåll och dusch/toalett.
Campingplatsen har 135 tomter, samtliga med el och några med vattenuttag i elstolpen. Det finns även enkla övernattningsstugor på campingen.
På gården finns ett stort grönområde och en härlig lekplats. 100 meter från Klintagården finner du en härlig badstrand och handikappvänlig brygga. Glassbar, café och restaurang, där det serveras dagens lunch under högsäsong, finns också på gården. Kyrkan är öppen för olika samlingar hela sommaren. Gården är till viss del handikappvänlig.

KONFERENSER FESTER:

Oasen, en stora samlingslokal för Gudstjänster, föreläsningar och konserter under sommarhalvåret. Där finns det också tillgång till grupprum, för enklare konferenser.  I Restaurangen kan det dukas upp till fest för små och stora grupper, ca 130 personer.

UPPLEVELSER:

Öland är fullt av se värdigheter. Kungafamiljens sommarresidens Solliden är ett och på vägen dit passeras Slottsruinen. Alvaret inbjuder till vandringar bland orkidéer på våren och fågelskådning vår som höst. Fyrarna Långe Jan i söder och Långe Erik i norr är väl värda ett besök. För historiskt intresserade finns b.la. Eketorps Borg och Skäftekärr. Ölands mångfald av kyrkor är också värt att besöka. Ölands djurpark och Lådbilslandet är andra aktiviteter som framförallt riktar sig till barnfamiljer. Ett litet axplock av mycket, mycket mer att uppleva.

ADRESS

Klinta Bodars Väg 8
387 50 Köpingsvik

Tel +46 (0)485-722 40

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
klintagarden.se

VÄGBESKRIVNING

Väg 136 norrut från Ölandsbron. 5 km norr om Borgholm, i Köpingsvik vänster enl. skylt. Kör igenom Klinta camping ca. 300 m.

ÖPPETTID

Klintagården är öppen från Maj - September. Tider under högsäsong, v. 25-31, se hemsidan.

Sök din anläggning här!

Anläggningstyp
Omgivning
Utrustning

Translate