Vadstena

Vadstena folkhögskola

Vadstena folkhögskolaVi erbjuder Vadstenas mest sjönära boende till bra priser! Våra rum har utsikt över Vättern eller den vackra, gamla hospitalsparken. Vi finns centralt beläget i det gamla klosterområdet med anor från medeltiden, nära historiska sevärdheter, serviceutbud, badplats, parkering m m. Välj mellan två alternativ på standard - pensionat eller vandrarhem. Helt sjönära ligger även vår hemtrevliga matsal med 150 sittplatser där vi serverar vår erkänt goda och vällagade mat. På övervåningen finns vår största konferens- och samlingslokal, Arken.

LÄGE:

Vi är en av Vadstenas mest sjönära anläggningar med nära nog doppa-tå-avstånd till Vättern. Vår närmaste granne är det gamla klosterområdet och klosterkyrkan med anor från medeltiden men det är även nära till andra historiska sevärdheter såsom Vadstena slott, Rådhuset, Hospitalsmuséet, m fl. Nära till parkering, badplats och övrig service. Här mellan vätternvågor och klostermark känner Du historiens vingslag och naturens kraft. Såväl solnedgångar som rasande stormar bjuder på magiska skådespel.

ANLÄGGNINGEN:

Vadstena folkhögskola har Linköpings stift/Svenska kyrkan som huvudman. Man kan sommartid -i det som under läsåret används som elevinternat- med fördel förlägga olika typer av läger och sammankomster. Möjligheter till självhushåll är goda. Tillgång till gemenskapsutrymmen , tvättstuga etc. I skolans vackra park ligger vår kursgård, Empirevillan, med 13 dubbelrum, konferensrum, sällskapsrum och pentry. Vårt kök är känt för sin goda mat och kan tillsammans med vår matsal erbjuda mat upp till 150 sittande gäster. Matsalen har bästa läget i stan endast ett stenkast från Vättern och här bjuds man dagligen på en fantastisk utsikt oavsett årstid.

UPPLEVELSER:

Vadstena erbjuder en mängd olika guideturer, många av dem i upplevelseformat. Man kan besöka det gamla klostret, slottet och hospitalsområdet. Stadsvandringar genomförs i de idylliska kvarteren. Det är tätt mellan muséer och gallerier. Vadstena är också Sveriges knypplingscentrum. Vättern bjuder på aktiviteter och det är även nära till det sägenomspunna berget Omberg och en av Europas främsta fågelsjöar, Tåkern. Mitt i stan ligger det aktiva Birgittinerklostret och Heliga Birgitta syns i vårt stadsvapen. Landskapet i kommunen ger ett mäktigt intryck och här finns några av de äldst daterade kyrkorna i vårt land.
ADRESS

Gamla Vattentornet (exp)  

Postadress:
Box 181
592 24 Vadstena 

Tel +46 (0)143-15700 vx,
15704 bokning, 15710 köket
Fax +46 (0)143-14216

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
www.vadstena.fhsk.se

VÄGBESKRIVNING

Med bil åker du från lv 919 (f d rv 50) mot klosterområdet, följ skyltning till klosterområde och folkhögskola. Åk förbi klosterområdet mot vattnet fram till folkhögskolans karakteristiska huvudbyggnad som är ett gammalt vattentorn. Åker du buss är det lämpligast att stiga av vid slottet och sedan följa strandpromenaden tills du ser skolans huvudbyggnad, ett gammalt vattentorn. Promenaden tar ca 10 minuter.

ÖPPETTID

Helår, kan dock variera något över året

Sök din anläggning här!

Anläggningstyp
Omgivning
Utrustning