Sörgården

Sörgården Kursgård


SörgårdenGården är omgiven av vacker natur med skog,ängar och sjöutsikt och inbjuder till ett fridfullt boende med möjlighet till friluftsliv,bad och fiske samt bär och svampplockning.
Vi erbjuder boende för både enskilda och grupper med självhushåll eller helpension. Mat serveras vid beställning för den som önskar.
På gården finns ett kapell att hyra för tex bröllop och dop och här hålls även dagliga bönesamlingar.
Vi hyr gärna ut hela gården för kurser,läger och familjehögtider mm

LÄGE:

Sörgården ligger nära skog och ängar och har en härlig utsikt över sjön Klaxsjön. Ifrån kapellets altarfönster blickar man ut över äng och skog. Gården ligger mellan Karlstad och Arvika (Klässbols Linneväveri och Racksta-museet), och till Sunne (med Ski Sunne och Rottneros) är det ca 35 km. Till Torsby Ski Tunnel är det ca 10 mil. Närmre tillhands finns Kils-ravinerna och Apertins raviner, samt Rensta-snipan och Klaxkullen, alla mycket naturfina vandring-ställen. 500 m från gården finns närmsta busshållplats, till järnvägsstationen i Kil är det 9 km.

ANLÄGGNINGEN:

Rummen är i vandrarhemsstandard, med dusch och toalett gemensamt med fler rum. Ett rum finns med egen toalett och dusch. Kök för självhushåll finns, samt 2 mindre kökspentryn. Enkelrum och dubbelrum, samt flerbäddsrum. Sommartid hyr vi även ut vårt ”härbre” – lite enklare boende i en gammal mysig byggnad, eget kök. Konferenser: Det finns ett konferensrum för max 20 st med blädderblock och whiteboard, samt möjlighet till 3-4 grupprum.

UPPLEVELSER:

I vårt kapell har vi dagliga andakter, och det går även att hyra för grupper. Fina promenadvägar, nära till skogen och nära till sjö med badstrand. Båt finns att hyra och möjlighet till fiske finns. I vår ”skapar-verkstad” har man möjlighet till eget skapande. Nära dagsutflykter är Kilsravinerna, Apertins raviner, Renstad-snipan, Boltzius-hemmet och Klaxkullen. Något längre dagsturer är Karlstad med Värmlands museum och IKEA, Sunne med Rottneros och Selma Lagerlöfs Mårbacka, Arvika med Racksta-museet och Klässbols linneväveri.

ADRESS

Sörgårdens kursgård och vandrahem
Klaxås Sörgården 10
665 92 Kil

Tel +46 (0)554-69 36 10
Tel +46 (0)72-0553101

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
www.sorgardenkursgard.se

VÄGBESKRIVNING

'Avtagsväg 61 mellan Arvika och Karlstad, kommer du från väg 45, svänger du mot Arvika. På avtagsvägen finner du oss i andra större gården..

ÖPPETTID

Helår

Sök din anläggning här!

Anläggningstyp
Omgivning
Utrustning

Translate